Cydr rzemieślniczy wytwarzany metodą tradycyjnąw rodzinnym gospodarstwie sadowniczym. Produkowany wyłącznie z własnych owoców i ze świeżo tłoczonego soku. Przy każdym nowym nastawie cydru łączymy ze sobą różne odmiany jabłek. Odpowiedni dobór odmian, właściwa pielęgnacja i gleba mają wpływ na ostateczny smak trunku. Stosujemy powolną fermentację, w wyniku której powstaje naturalnie musujący, wytrawny cydr. Jakościowy cydr potrzebuje czasu aby nabrać głębi i charakteru, dlatego nasze trunki dojrzewają w butelkach nawet do 3 lat przed premierą. Cydry są orzeźwiające, esencjonalne i owocowe, a przede wszystkim są efektem rzemieślniczejpracy całej rodziny.
Wytrawny, naturalnie musujący
Wyprodukowany z: kupaż kilku odmian jabłek, rajskie jabłuszko
Alkohol 8,3% vol.Pojemność: 750 ml
Nagroda: srebrny medal, X SISGA 2020, Gijon,