Pyszny dżem o specyficznym, kwaśno-korzennym smaku. Warto pamiętać też o wartościach odżywczych rabarbaru - jego właściwościom przeciwutleniającym i antyalergicznym. Połączenie z przeciwwirusowymi i przeciwbakteryjnymi właściwościami cynamonu sprawi, że nasz organizm na pewno zyska na takim posiłku.
Dżem rabarbarowy lubi się z kanapkami, tostami, naleśnikami. Idealny jako dodatek do lodów, twarogu czy budyniu.
Prosty skład
- rabarbar (51%), cukier, sok z cytryny – regulator kwasowości, pektyna – substancja żelująca, cynamon (0,12%)
- Odpowiedni dla wegetarian
KROKUS
Producent przetworów owocowych i warzywnych, któremu w każdym słoiczku udaje się zamknąć pasję oraz zamiłowanie do tradycyjnych receptur i naturalnych smaków. Staranie dobrane składniki, współpraca z lokalnymi rolnikami, ale też prosty skład – bez dodatku konserwantów, sztucznych barwników czy aromatów – to coś, co chcemy podarować Tobie i osobom, które są dla Ciebie ważne.
Niech na Twoim stole rozgoszczą się urocze słoiczki wypełnione naturalnymi smakami i zapachami, pełne autentyczności i troski o zdrowie.