Opis

Czarne porzeczki mają bardzo dużo naturalnej pektyny, przez co konfitura z tych owoców jest jedną z bardziej gęstych. Otwierając słoik mamy ważenie, że jego zawartość można kroić nożem – wystarczy jednak zamieszać konfiturę łyżeczką, aby uzyskać bardziej luźną konsystencję. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć aromat owoców, zachować piękny kolor porzeczek i podkreślić intensywny smak. Lekka kwasowość owoców przełamuje słodki smak.

Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może stać długo, co pozwala nam powracać do niej wielokrotnie.

 

Skład: czarne porzeczki, cukier, syrop glukozowy.
Masa netto: 320 g
Sporządzono z: 50 g owoców na 100 g produktu.

 

Wartości odżywcze na 100 g

Wartość energetyczna[kcal / kJ] 274/1148
Białko [g] 0,4
Tłuszcz [g] 0,1
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0
Węglowodany [g] 68
w tym cukier [g] 65,4
Sól [g] 0

 

Informacja dla cukrzyków

1 WW = 15 g

 

Szczegóły produktu
24-16

Ta strona używa ciasteczek, by zapewnić Ci jak największą satysfakcję z korzystania z niej. Polityka prywatności

Megamenu

Twój koszyk

W Twoim koszyku nic nie ma

Zaloguj się