Miód pitny Kurpiowski (dwójniak) APIS

Nowy

Dostępność: 14 szt.

38,00 zł

Złożenia zamówienia przez Kupującego jest równoznaczne z oświadczeniem Kupującego, że jest osobą pełnoletnią oraz że jest trzeźwy w chwili składania zamówienia i będzie trzeźwy w chwili jego odbioru.

Miód pitny jest napojem o charakterze zbliżonym do wina, uzyskiwanym w procesie fermentacji alkoholowej z brzeczki miodowej, czyli rozcieńczonego miodu pszczelego. Zależnie od stosunku miodu pszczelego i wody w brzeczce, otrzymuje się napoje w różnym typie: półtoraki, dwójniaki, trójniaki, czwórniaki.

Dwójniak – powstaje w wyniku naturalnej fermentacji alkoholowej brzeczki miodowej (1 objętość miodu + 1 objętość wody). Okres dojrzewania trwający około
4 lat zapewnia mu niepowtarzalny smak i aromat.

Odpowiednio dobrany zestaw przypraw korzennych nadaje mu harmonijny smak i zapach. Jest produkowany z dodatkiem soku z czarnej porzeczki.

Pojemność: 500 ml

Zawartość alkoholu: 16%

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

góra