Powidła malinowo-jabłkowe bez cukru KROKUS

Nowy

Dostępność: 2 szt.

Ostatnie egzemplarze!

12,30 zł

Powidła malinowo-jabłkowe bez dodatku cukru są dobrą propozycją dla osób unikających cukru. W składzie są same maliny i jabłka, a cukier w tych powidłach to ten naturalnie występujący w owocach. Mała zawartość cukru nie chroni powideł przed zepsuciem, więc po otwarciu słoika należy je przechowywać w lodówce i dość szybko zużyć.

Całe owoce przecierane są przez gęste sita dzięki czemu powidła są gładkie i udaje się nam zachować wartości odżywcze zawarte w skórce.

 

Skład: maliny (66,5%), jabłka (33,5%).

Masa netto: 310 g

Sporządzone z 255 g owoców na 100 g produktu.

 

Wartości odżywcze na 100 g

Wartość energetyczna [kcal / kJ]87/365
Białko [g]1,3
Tłuszcz [g]0,7
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g]0,0
Węglowodany [g]19
w tym cukier [g]14
Sól [g]0

 Czym różnią się konfitury od dżemów

KONFITURYDŻEMY
- owoce zawieszone w gęstym syropie- rozdrobnione owoce w zżelowanej masie
- zużycie surowca – nie mniej niż 50 g na 100 g wyrobu gotowego- zużycie surowca – nie mniej niż 35 g na 100 g wyrobu gotowego
- konserwowane termicznie (pasteryzacja)- czasami konserwowane chemicznie
- bez dodatków chemicznych- z dodatkiem kwasów spożywczych, pektyny, środków przeciwpieniących, przeciwutleniaczy

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

góra