Czekolada mleczna z owocami tropikalnymi 170 g
Niesamowicie apetyczna, ręcznie wykonana łamana czekolada z dodatkiem owoców tropikalnych. Budzi zmysły, smakuje pasją wykonania i naturą. Idealna jako słodka chwila przyjemności lub podarunek dla bliskiej osoby.
W tej zgrabnej tabliczce spotyka się cukiernicza pasja, zaangażowanie w rzemiosło i idealnie dobrane składniki. Chcesz dołączyć do tego spotkania? Spróbuj połączenia mlecznej czekolady z owocami tropikalnymi - na pewno namaluje uśmiech na twarzy Twojej lub obdarowanej osoby.
Wartościowy skład
Wprawdzie czekoladę zaliczamy do kategorii "słodycze", ale Twój organizm na pewno nie obrazi się na taką zawartość. W składzie znajdziesz tylko składniki niezbędne do produkcji: czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, aromat), mieszanka tropikalna 28,6% (ananas suszony 25 %, papaja suszona 25%, chips bananowy 20%, mango suszone 15 %, żurawina suszona 15 %, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: dwutlenek siarki, olej kokosowy, naturalny aromat bananowy, olej słonecznikowy). Masa kakaowa minimum 33,6%. I to w zupełności wystarczy na chwilę kulinarnego zapomnienia.
Skład: czekolada biała, owoce suszone, czekolada ciemna
Wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna[kcal / kJ] | 506/2118 |
Białko [g] | 3,9 |
Tłuszcz [g] | 27 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] | 18 |
Węglowodany [g] | 61 |
w tym cukier [g] | 55 |
Sól [g] | 0,22 |