Ocet czereśniowy z jabłkiem, Szczepanówka 250 ml
Ocet czereśniowy to wyjątkowe połączenie smaków słodkich i kwaśnych. Produkt jest naturalny, wytwarzany z soku czereśni, który przechodzi proces fermentacji. W Szczepanówce octy wytwarzane są w 100% metodą rzemieślniczą - od momentu zbierania owoców aż po etykietowanie.
Jak smakuje ocet czereśniowy?
Charakteryzuje się delikatnym, lekko słodkawym smakiem z nutą owocowej kwasowości. Jego intensywny zapach oraz subtelny, ale wyrazisty smak czynią go doskonałym dodatkiem do sałatek, marynat, sosów, a także jako składnik dressingów i napojów.
Jakie cenne właściwości ma ocet czereśniowy
Ocet czereśniowy jest ceniony nie tylko za swoje walory smakowe, ale również za właściwości zdrowotne. Jest źródłem przeciwutleniaczy, witamin i minerałów, a także wspomaga trawienie oraz może wpływać na poprawę pracy układu krążenia. Jest to także doskonała alternatywa dla tradycyjnego octu winnego czy jabłkowego.
Szczepanówka
Producent pełnych witamin i minerałów przetworów, octów rzemieślniczych i soków. Babcine receptury, tradycyjne metody produkcji, składniki z własnego gospodarstwa z Lubelszczyzny to niezawodny przepis na jakościowe produkty, które będą wsparciem dla organizmu i wyrazem troski dla najbliższych.