Cydr rzemieślniczy wytwarzany metodą tradycyjnąw rodzinnym gospodarstwie sadowniczym. Produkowany wyłącznie z własnych owoców i ze świeżo tłoczonego soku. Przy każdym nowym nastawie cydru łączymy ze sobą różne odmiany jabłek. Odpowiedni dobór odmian, właściwa pielęgnacja i gleba mają wpływ na ostateczny smak trunku. Stosujemy powolną fermentację, w wyniku której powstaje naturalnie musujący, wytrawny cydr. Jakościowy cydr potrzebuje czasu aby nabrać głębi i charakteru, dlatego nasze trunki dojrzewają w butelkach nawet do 3 lat przed premierą. Cydry są orzeźwiające, esencjonalne i owocowe, a przede wszystkim są efektem rzemieślniczejpracy całej rodziny.
Wytrawny, naturalnie półmusujący, niefiltrowany, z naturalnym osadem
Wyprodukowany z: kupaż kilku odmian jabłek, gruszki, pigwa
Żółto-pomarańczowy kolor
Orzeźwiający, intensywny, owocowy
Umiarkowana kwasowość, esencjonalny, wyczuwalna gruszka i pigwa, miodowa słodycz
Alkohol 7.7% vol.
Pojemność: 750 ml
Nagrody: srebrny medal, IX SISGA 2019, Gijon, Asturia, Hiszpania brązowy medal, ENOEXPO 2020, Kraków, Polska