Naturalny, aromatyczny napój o delikatnym, kwiatowym smaku, który zachwyca subtelną słodyczą i lekkością. Wytwarzany tradycyjną metodą z kwiatów lipy zbieranych w pełni ich sezonu, w niewielkiej manufakturze na Lubelszczyźnie.
Syrop z kwiatów lipy jest doskonałym dodatkiem do ciepłych napojów, takich jak herbata, ale świetnie komponuje się także z wodą, lemoniadą czy napojami gazowanymi. Może być wykorzystywany do polewania deserów, naleśników, jogurtów czy lodów, nadając im wyjątkowy smak. Z powodzeniem sprawdza się również w koktajlach, drinkach oraz jako składnik sosów i marynat.
Jakie cenne właściwości ma syrop z kwiatów lipy?
- Bogaty w witaminy C i A
- Zawiera flawonoidy
- Ma właściwości rozgrzewające i przeciwzapalne
Szczepanówka
Producent pełnych witamin i minerałów przetworów, octów rzemieślniczych i soków. Babcine receptury, tradycyjne metody produkcji, składniki z własnego gospodarstwa z Lubelszczyzny to niezawodny przepis na jakościowe produkty, które będą wsparciem dla organizmu i wyrazem troski dla najbliższych.