Cydr rzemieślniczy wytwarzany metodą tradycyjną w rodzinnym gospodarstwie sadowniczym. Produkowany wyłącznie z własnych owoców i ze świeżo tłoczonego soku. Przy każdym nowym nastawie cydru łączymy ze sobą różne odmiany jabłek. Odpowiedni dobór odmian, właściwa pielęgnacja i gleba mają wpływ na ostateczny smak trunku. Stosujemy powolną fermentację, w wyniku której powstaje naturalnie musujący, wytrawny cydr. Jakościowy cydr potrzebuje czasu aby nabrać głębi i charakteru, dlatego nasze trunki dojrzewają w butelkach nawet do 3 lat przed premierą. Cydry są orzeźwiające, esencjonalne i owocowe, a przede wszystkim są efektem rzemieślniczej pracy całej rodziny.
Wytrawny, naturalnie musujący, niefiltrowany, z naturalnym osadem
Wyprodukowany z: kupaż kilku odmian deserowych jabłek
słomkowy kolor z lekko złotą nutą
świeżo tłoczone jabłko, owocowa intensywność
wyczuwalna, intensywna kwasowość, lekka goryczka, pestk
Alkohol 7.3% vol.
Pojemność 750 ml