Wyprzedaż!
Pwidła wisniowo-jabłkowe bez cukru

Pwidła wisniowo-jabłkowe bez cukru

Nowy

Ten produkt nie występuje już w magazynie


10,00 zł

-20%

12,50 zł

Termin przydatności: 1.2023

Ponieważ przetwory z wiśni zachowują właściwości zdrowotne świeżych owoców, powidła wiśniowe bez cukru mogą być remedium na bóle stawów i mięśni, przyspieszą regenerację po wysiłku fizycznym. Dzięki temu, że wiśnie podnoszą poziom melatoniny we krwi nasze powidła mogą być pomocne przy regulowaniu faz snu i zwalczaniu jetlag-u. Błonnik i pektyny pochodzące z jabłek wspomagają pracę układu trawiennego, regulują poziom cholesterolu i cukru we krwi. Powidła zawierają więcej potasu niż świeże jabłka, a potas wspomaga pracę serca i mięśni.

Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga cierpliwości i staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki temu udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych zawartych w owocach niż w powidłach przygotowywanych w domu. Powidła wiśniowe bez cukru są gładkie z lekko wyczuwalnymi cząstkami wiśni.

Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, powidła wiśniowo – jabłkowe są wyraźne w smaku. Przebija się intensywny smak wiśni, co jest niewątpliwą zaletą tych powideł.

Wartość energetyczna365 kJ/87 kcal
Białko1,3 g
Tłuszcz0,7 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany19 g
– w tym cukry14 g
Sól0 g

Produkt pasteryzowany. Masa netto: 310 g. Sporządzono z 195 g owoców na 100 g produktu.

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

góra