Opis

Śliwki zasypujemy cukrem, zlewamy sok, dodajemy goździki, cynamon, imbir, pasteryzujemy i korzenny syrop śliwkowy jest gotowy. Jest więc on z soku z owoców z dodatkiem przypraw korzennych. Większość dostępnych na rynku syropów korzennych produkowane są na bazie roztworu wody z cukrem lub syropem glukozowym. 

 Przez delikatny smak śliwki wyraźnie przebijają się cynamon, goździki i imbir. To idealny syrop na chłodne jesienne czy zimowe wieczory

 Syrop jest gęsty i słodki dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. 

 Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się jako polewa do lodów i innych deserów. Jest to również idealny dodatek do grzanego piwa czy wina. A gdy zaczyna łamać w kościach do syropu rozcieńczonego z wodą dodajemy cytryny. 

Skład: sok ze śliwek (51%), cukier, przyprawy korzenne (2,3%): goździki, cynamon, imbir.

Pojemność: 280 ml


Masa netto: 355 g

 

Wartości odżywcze na 100g

Wartość energetyczna[kcal / kJ] 214/896
Białko [g] 0,7
Tłuszcz [g] 0,4
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0
Węglowodany [g] 52
w tym cukier [g] 49
Sól [g] 0
Szczegóły produktu
24-22
6 szt.

Ta strona używa ciasteczek, by zapewnić Ci jak największą satysfakcję z korzystania z niej. Polityka prywatności

Megamenu

Twój koszyk

W Twoim koszyku nic nie ma

Zaloguj się