Owoce zasypujemy cukrem, zlewamy sok, pasteryzujemy i syrop z czarnego bzu gotowy. Jest więc on z soku z owoców, a nie jak większość dostępnych na rynku syropów, z koncentratu. Dzięki temu zachowuje on wszystkie właściwości przypisywane mu przez medycynę ludową. Syrop jest gęsty i słodki dlatego do picia proponuję rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Syrop z czarnego bzu świetnie smakuje z gorąca wodą, imbirem i cytryną, jako polewa do lodów.
Skład: sok z czarnego bzu (52%), cukier.
Pojemność: 280 ml
Masa netto: 355 g
Wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna[kcal / kJ] | 213/891 |
Białko [g] | 0,5 |
Tłuszcz [g] | 0,4 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] | 0 |
Węglowodany [g] | 52 |
w tym cukier [g] | 49 |
Sól [g] | 0 |