Opis

Owoce zasypujemy cukrem, zlewamy sok, pasteryzujemy i syrop z czarnego bzu gotowy. Jest więc on z soku z owoców, a nie jak większość dostępnych na rynku syropów, z koncentratu. Dzięki temu zachowuje on wszystkie właściwości przypisywane mu przez medycynę ludową. Syrop jest gęsty i słodki dlatego do picia proponuję rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Syrop z czarnego bzu świetnie smakuje z gorąca wodą, imbirem i cytryną, jako polewa do lodów.

 

Skład: sok z czarnego bzu (52%), cukier.

Pojemność: 300 ml

Masa netto: 375 g

 

Termin przydatności: 6.2023

 

Wartości odżywcze na 100 g

Wartość energetyczna[kcal / kJ] 213/891
Białko [g] 0,5
Tłuszcz [g] 0,4
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0
Węglowodany [g] 52
w tym cukier [g] 49
Sól [g] 0
Szczegóły produktu
119

Ta strona używa ciasteczek, by zapewnić Ci jak największą satysfakcję z korzystania z niej. Polityka prywatności

Zaloguj się

Megamenu