Opis

Miód pitny jest napojem o charakterze zbliżonym do wina, uzyskiwanym w procesie fermentacji alkoholowej z brzeczki miodowej, czyli rozcieńczonego miodu pszczelego. Zależnie od stosunku miodu pszczelego i wody w brzeczce, otrzymuje się napoje w różnym typie: półtoraki, dwójniaki, trójniaki, czwórniaki.

Dwójniak – powstaje w wyniku naturalnej fermentacji alkoholowej brzeczki miodowej (1 objętość miodu + 1 objętość wody). Okres dojrzewania trwający około 4 lat zapewnia mu niepowtarzalny smak i aromat.

Cechuje go aksamitny smak i aromat, który udał się osiągnąć m.in. dzięki dodatkowi zagęszczonego soku malinowego.

Pojemność: 750 ml

Zawartość alkoholu: 16%

Szczegóły produktu
49

Ta strona używa ciasteczek, by zapewnić Ci jak największą satysfakcję z korzystania z niej. Polityka prywatności

Zaloguj się

Megamenu