Miód pitny Jadwiga (półtorak) APIS - szkło

46

Nowy

Ten produkt nie występuje już w magazynie


55,00 zł

Miód pitny jest napojem o charakterze zbliżonym do wina, uzyskiwanym w procesie fermentacji alkoholowej z brzeczki miodowej, czyli rozcieńczonego miodu pszczelego. Zależnie od stosunku miodu pszczelego i wody w brzeczce, otrzymuje się napoje w różnym typie: półtoraki, dwójniaki, trójniaki, czwórniaki.

Półtorak – najszlachetniejszy typ miodów pitnych (1 objętość miodu + 0,5 objętości wody). W okresie wieloletniego okresu dojrzewania (około 6 lat) staje się stabilny o pełnej klarowności i uzyskuje zawartość alkoholu 16%.

Miód pitny o wyrazistym, głębokim bukiecie smakowym. Produkowany z dodatkiem owoców maliny i dzikiej róży.

Zawartość alkoholu: 16%

Pojemność: 750 ml

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

góra