Opis

Miód pitny jest napojem o charakterze zbliżonym do wina, uzyskiwanym w procesie fermentacji alkoholowej z brzeczki miodowej, czyli rozcieńczonego miodu pszczelego. Zależnie od stosunku miodu pszczelego i wody w brzeczce, otrzymuje się napoje w różnym typie: półtoraki, dwójniaki, trójniaki, czwórniaki.

Dwójniak – powstaje w wyniku naturalnej fermentacji alkoholowej brzeczki miodowej (1 objętość miodu + 1 objętość wody). Okres dojrzewania trwający około
4 lat zapewnia mu niepowtarzalny smak i aromat.

Odpowiednio dobrany zestaw przypraw korzennych nadaje mu harmonijny smak i zapach. Jest produkowany z dodatkiem soku z czarnej porzeczki.

Pojemność: 750 ml

Zawartość alkoholu: 16%

Szczegóły produktu
50
Reviews(0)

Reviews

No customer reviews for the moment.

You're reviewing “Miód pitny Bernardyński (trójniak) APIS - szkło”


.gif .jpg .jpeg .jpe .png .webp

Ta strona używa ciasteczek, by zapewnić Ci jak największą satysfakcję z korzystania z niej. Polityka prywatności

Megamenu

Zaloguj się