Powidła jabłkowe bez cukru - KROKUS

105

Nowy

Dostępność: 2 szt.

Ostatnie egzemplarze!

10,10 zł

Powidła jabłkowe bez dodatku cukru są, moim zdaniem, dobrą propozycją dla osób unikających cukru. W składzie są same jabłka, a cukier w tych powidłach to ten naturalnie występujący w owocach. Mała zawartość cukru nie chroni powideł przed zepsuciem, więc po otwarciu słoika należy je przechowywać w lodówce i dość szybko zużyć.

Całe owoce przecieramy przez gęste sita dzięki czemu powidła są gładkie i udaje się nam zachować wartości odżywcze zawarte w skórce.

Ponieważ nie dodajemy cukru powidła są lekko kwaskowate, bardzo delikatne w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci.

 

Skład: jabłka.

Masa netto: 310 g

 

Wartości odżywcze na 100 g

Wartość energetyczna [kcal / kJ]107/448
Białko [g]0,6
Tłuszcz [g]0,4
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g]0,1
Węglowodany [g]22,0
w tym cukier [g]19,0
Sól [g]0

 

Czym różnią się konfitury od dżemów

KONFITURYDŻEMY
- owoce zawieszone w gęstym syropie- rozdrobnione owoce w zżelowanej masie
- zużycie surowca – nie mniej niż 50 g na 100 g wyrobu gotowego- zużycie surowca – nie mniej niż 35 g na 100 g wyrobu gotowego
- konserwowane termicznie (pasteryzacja)- czasami konserwowane chemicznie
- bez dodatków chemicznych- z dodatkiem kwasów spożywczych, pektyny, środków przeciwpieniących, przeciwutleniaczy

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

góra