Opis

Powidła jabłkowe bez dodatku cukru są, moim zdaniem, dobrą propozycją dla osób unikających cukru. W składzie są same jabłka, a cukier w tych powidłach to ten naturalnie występujący w owocach. Mała zawartość cukru nie chroni powideł przed zepsuciem, więc po otwarciu słoika należy je przechowywać w lodówce i dość szybko zużyć.

Całe owoce przecieramy przez gęste sita dzięki czemu powidła są gładkie i udaje się nam zachować wartości odżywcze zawarte w skórce.

Ponieważ nie dodajemy cukru powidła są lekko kwaskowate, bardzo delikatne w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci.

 

Skład: jabłka.

Masa netto: 310 g

 

Termin przydatności: 4.2023

 

Wartości odżywcze na 100 g

Wartość energetyczna [kcal / kJ] 107/448
Białko [g] 0,6
Tłuszcz [g] 0,4
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0,1
Węglowodany [g] 22,0
w tym cukier [g] 19,0
Sól [g] 0

 

Czym różnią się konfitury od dżemów

KONFITURY DŻEMY
- owoce zawieszone w gęstym syropie - rozdrobnione owoce w zżelowanej masie
- zużycie surowca – nie mniej niż 50 g na 100 g wyrobu gotowego - zużycie surowca – nie mniej niż 35 g na 100 g wyrobu gotowego
- konserwowane termicznie (pasteryzacja) - czasami konserwowane chemicznie
- bez dodatków chemicznych - z dodatkiem kwasów spożywczych, pektyny, środków przeciwpieniących, przeciwutleniaczy
Szczegóły produktu
105

Ta strona używa ciasteczek, by zapewnić Ci jak największą satysfakcję z korzystania z niej. Polityka prywatności

Megamenu

Zaloguj się