Mus z owoców dzikiej róży – o bogatym, esencjonalnym smaku owoców dzikiej róży, powstaje ze świeżo dojrzałych owoców, dzięki ich przecieraniu. Jego naturalnie gęsta konsystencja sprawia, że nadaje się świetnie jako nadzienie do domowych wypieków, doskonały do bułeczki, naleśników, białego sera. Owoce róży są najbogatszym źródłem kwasu askorbinowego w naszym rejonie geograficznym.
Prosty skład
Owoce dzikiej róży 70%, cukier, pigwowiec, agar
Produkt Polski wg tradycyjnej receptury. Produkt wykonany ręcznie, z róż własnej plantacji.
Manufaktura Różana
Producent przetworów z dzikiej róży, pigwowca i czarnej porzeczki, które są tworzone na bazie tradycyjnych, przekazywanych z pokolenia na pokolenie przepisów. Urocze słoiczki przywołujące skojarzenie babcinej spiżarni są wypełnione naturalnymi smakami, aromatami, witaminami i minerałami.
Wszystkie składniki przetworów pochodzą z przydomowej plantacji znajdującej się w Gminie Końskowola. To wyraz pasji naszych dostawców, ale też gwarancja jakości. Niech róża stanie się królową na Twoim stole.