Opis

Miód pitny jest napojem o charakterze zbliżonym do wina, uzyskiwanym w procesie fermentacji alkoholowej z brzeczki miodowej, czyli rozcieńczonego miodu pszczelego. Zależnie od stosunku miodu pszczelego i wody w brzeczce, otrzymuje się napoje w różnym typie: półtoraki, dwójniaki, trójniaki, czwórniaki.

Dwójniak Klasztorny przywołuje czasy świetności miodów syconych w klasztornych piwnicach. Przekazywana współbraciom przez długie wieki tradycja miodosytnicza nie do końca pozostała ich słodką tajemnicą. Wiara w rzeczy dobre przetrwała, we wspaniałych przepisach, a cierpliwość tych, którzy chcieli przywrócić je do życia, została nagrodzona w tym właśnie miodzie.

Produkowany z miodu pszczelego nektarowego o łagodnym smaku. powstaje z brzeczki w proporcji 1 objętość miodu i 1 objętość wody. Kilkuletni okres dojrzewania zapewnia mu głębię smaku i aromatu. 

Zawartość alkoholu: 16%

Pojemność: 500 ml, kamionka angoba

Opakowanie kartonowe z dwiema glinianymi czarkami.

Szczegóły produktu
44

Ta strona używa ciasteczek, by zapewnić Ci jak największą satysfakcję z korzystania z niej. Polityka prywatności

Megamenu

Twój koszyk

W Twoim koszyku nic nie ma

Zaloguj się