Miód pitny jest napojem o charakterze zbliżonym do wina, uzyskiwanym w procesie fermentacji alkoholowej z brzeczki miodowej, czyli rozcieńczonego miodu pszczelego. Zależnie od stosunku miodu pszczelego i wody w brzeczce, otrzymuje się napoje w różnym typie: półtoraki, dwójniaki, trójniaki, czwórniaki.
Dwójniak Klasztorny przywołuje czasy świetności miodów syconych w klasztornych piwnicach. Przekazywana współbraciom przez długie wieki tradycja miodosytnicza nie do końca pozostała ich słodką tajemnicą. Wiara w rzeczy dobre przetrwała, we wspaniałych przepisach, a cierpliwość tych, którzy chcieli przywrócić je do życia, została nagrodzona w tym właśnie miodzie.
Produkowany z miodu pszczelego nektarowego o łagodnym smaku. powstaje z brzeczki w proporcji 1 objętość miodu i 1 objętość wody. Kilkuletni okres dojrzewania zapewnia mu głębię smaku i aromatu.
Zawartość alkoholu: 16%
Pojemność: 500 ml, kamionka angoba
Opakowanie kartonowe z dwiema glinianymi czarkami.