Zestaw prezentowy Miody Polskie (Jadwiga, Kurpiowski, Piastowski) APIS 3x250 ml
  • Obecnie brak na stanie
Zestaw prezentowy Miody Polskie (Jadwiga, Kurpiowski, Piastowski) APIS 3x250 ml

Zestaw prezentowy Miody Polskie (Jadwiga, Kurpiowski, Piastowski) APIS 3x250 ml

  • Zasady dostawy
    Zasady dostawy
Opis

Miód pitny jest napojem o charakterze zbliżonym do wina, uzyskiwanym w procesie fermentacji alkoholowej z brzeczki miodowej, czyli rozcieńczonego miodu pszczelego. Zależnie od stosunku miodu pszczelego i wody w brzeczce, otrzymuje się napoje w różnym typie: półtoraki, dwójniaki, trójniaki, czwórniaki.

Jadwiga (półtorak)

Półtorak – najszlachetniejszy typ miodów pitnych (1 objętość miodu + 0,5 objętości wody). W okresie wieloletniego okresu dojrzewania (około 6 lat) staje się stabilny o pełnej klarowności i uzyskuje zawartość alkoholu 16%.

Miód pitny o wyrazistym, głębokim bukiecie smakowym. Produkowany z dodatkiem owoców maliny i dzikiej róży.

Pojemność: 250 ml

Zawartość alkoholu: 16%

Kurpiowski (dwójniak)

Dwójniak – powstaje w wyniku naturalnej fermentacji alkoholowej brzeczki miodowej (1 objętość miodu + 1 objętość wody). Okres dojrzewania trwający około
4 lat zapewnia mu niepowtarzalny smak i aromat.

Odpowiednio dobrany zestaw przypraw korzennych nadaje mu harmonijny smak i zapach. Jest produkowany z dodatkiem soku z czarnej porzeczki.

Pojemność: 250 ml

Zawartość alkoholu: 16%

Piastowski (trójniak)

Trójniak - typ miodów pitnych produkowany z brzeczki miodowej powstałej z mieszania 1 objętości miodu i 2 objętości wody. Do osiągnięcia dojrzałości musi leżakować około 2 lat.

Powstaje z miodu nektarowego ciemnego o zdecydowanym smaku i zapachu z dodatkami korzenno-ziołowymi. Posiada subtelny aromat złagodzony miękkością ziół alpejskich.

Pojemność: 250 ml

Zawartość alkoholu: 13%

Szczegóły produktu
42

Ta strona używa ciasteczek, by zapewnić Ci jak największą satysfakcję z korzystania z niej. Polityka prywatności

Megamenu

Twój koszyk

W Twoim koszyku nic nie ma

Zaloguj się