Opis

  • Paczka 250 g
  • Ziarnista
  • 90% arabica / 10% robusta

Kraj: (arabika) Kamerun, (robusta) Kamerun
Palenie: Ciemne
Charakterystyka: Kawa o subtelnym smaku gorzkiej czekolady i czerwonych owoców.
Metody parzenia: ekspres ciśnieniowy, kawiarka, parzocha

Jak pić Rytuał Kawiarza?

  • Wybieramy swoją ulubioną metodę przyrządzania kawy. Rytuał Kawiarza zalecamy stosować w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce lub parzyć w kubku.
  • Tuż przed parzeniem mielimy odpowiednią ilość ziarna.
    - Dla ekspresów ciśnieniowych optymalna gramatura wynosi od 7 do 10 gramów drobno zmielonej kawy na jedną porcję.
    - Dla zwykłej kawy parzonej w kubku stosujemy 6 gramów na 100 gramów wody.
    - W przypadku kawiarki ilość potrzebnej kawy różni się w zależności od rozmiaru kawiarki.
  • Podgrzewamy filiżankę, w której będziemy pić kawę.
  • Parzymy kawę według standardów w określonej metodzie parzenia.
  • Tuż przed wzięciem pierwszego łyku zamykamy oczy i rozkoszujemy się smakiem Rytuał Kawiarza.

Po bezsennej nocy (jeśli chcesz wiedzieć dlaczego, przeczytaj w historii ,,Bezsennego Kawiarza"), jak tylko wzeszło słońce a głodny Parzoch zaczął hałasować w kuchni, Kawiarz ochoczo wstał z łóżka. Zawsze wstaje ochoczo, nawet jak nie śpi, bo wie, że za chwile napije się porządnej kawy. Kocha ten swój mały, poranny rytuał: kawa, kot, gazeta, promienie słońca wpuszczane przez okno, ulubiony szlafrok, jajecznica - ta co zwykle.
Subtelne radości dnia, dzięki którym wie, że dzień będzie udany!

Szczegóły produktu
19

Ta strona używa ciasteczek, by zapewnić Ci jak największą satysfakcję z korzystania z niej. Polityka prywatności

Megamenu

Twój koszyk

W Twoim koszyku nic nie ma

Zaloguj się