Opis

  • Paczka 250g
  • Ziarnista
  • 100% arabika

Kraj: Papua Nowa Gwinea
Palenie: Jasne
Charakterystyka: Słodki, owocowo-karmelowy aromat. W smaku wyczuwalna winigronowa kwasowość z nutami porzeczki, w posmaku gruszka.
Metody parzenia: dripper, chemex, aeropress, french press, syfon, cold brew

Jak pić Alternatywnego Kawiarza?

  • Wybieramy swoją ulubioną alternatywną metodę przyrządzania kawy.

  • Tuż przed parzeniem mielimy odpowiednią ilość ziarna.
    · Dla drippera, chemexa, french pressa, syfonu, cold brew oraz zwykłej kawy parzonej optymalna gramatura wynosi 6 gramów kawy na 100 gramów wody.
    · Dla aeropressu - 11 gramów kawy na 100 gramów wody.

  • Podgrzewamy filiżankę, w której będziemy pić kawę.

  • Parzymy kawę według standardów w określonej metodzie parzenia.

  • Cieszymy się alternatywną rzeczywistością.

6 sierpnia 1938 r. – Kawiarz spotyka się w nowojorskiej kawiarni ze swoim znajomym chemikiem Piotrem. Dochodzą do wniosku, że kawa jest kobietą.
14 listopada 1941 r. – Kawiarz dostaje prezent od Piotra: szklany ekspres do kawy o smukłej talii – chemex.
15 listopada 1941 r. – Kawiarz przyrządza w chemexie ziarna z Papui Nowej Gwinei i odkrywa alternatywną rzeczywistość nowych doznań.

Szczegóły produktu
19

Ta strona używa ciasteczek, by zapewnić Ci jak największą satysfakcję z korzystania z niej. Polityka prywatności

Megamenu

Twój koszyk

W Twoim koszyku nic nie ma

Zaloguj się