Opis

Powidła truskawkowo-jabłkowe bez dodatku cukru są dobrą propozycją dla osób unikających cukru. W składzie są same truskawki i jabłka, a cukier w tych powidłach to ten naturalnie występujący w owocach. Mała zawartość cukru nie chroni powideł przed zepsuciem, więc po otwarciu słoika należy je przechowywać w lodówce i dość szybko zużyć.

Całe owoce przecierane są przez gęste sita dzięki czemu powidła są gładkie i udaje się nam zachować wartości odżywcze zawarte w skórce.

 

Skład: truskawki (66,5%), jabłka (33,5%).

Masa netto: 310 g

Sporządzone z 255 g owoców na 100 g produktu.

 

Termin przydatności: 4.2023

  

Wartości odżywcze na 100 g

Wartość energetyczna [kcal / kJ] 87/365
Białko [g] 1,3
Tłuszcz [g] 0,7
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0,0
Węglowodany [g] 19
w tym cukier [g] 14
Sól [g] 0

 Czym różnią się konfitury od dżemów

KONFITURY DŻEMY
- owoce zawieszone w gęstym syropie - rozdrobnione owoce w zżelowanej masie
- zużycie surowca – nie mniej niż 50 g na 100 g wyrobu gotowego - zużycie surowca – nie mniej niż 35 g na 100 g wyrobu gotowego
- konserwowane termicznie (pasteryzacja) - czasami konserwowane chemicznie
- bez dodatków chemicznych - z dodatkiem kwasów spożywczych, pektyny, środków przeciwpieniących, przeciwutleniaczy
Szczegóły produktu
107

Ta strona używa ciasteczek, by zapewnić Ci jak największą satysfakcję z korzystania z niej. Polityka prywatności

Megamenu

Zaloguj się