Opis

Miód pitny jest napojem o charakterze zbliżonym do wina, uzyskiwanym w procesie fermentacji alkoholowej z brzeczki miodowej, czyli rozcieńczonego miodu pszczelego. Zależnie od stosunku miodu pszczelego i wody w brzeczce, otrzymuje się napoje w różnym typie: półtoraki, dwójniaki, trójniaki, czwórniaki.

Półtorak – najszlachetniejszy typ miodów pitnych (1 objętość miodu + 0,5 objętości wody). W okresie wieloletniego okresu dojrzewania (około 6 lat) staje się stabilny o pełnej klarowności i uzyskuje zawartość alkoholu 16%.

Miód pitny o wyrazistym, głębokim bukiecie smakowym. Produkowany z dodatkiem owoców maliny i dzikiej róży.

Zawartość alkoholu: 16%

Pojemność: 750 ml

Szczegóły produktu
45

Ta strona używa ciasteczek, by zapewnić Ci jak największą satysfakcję z korzystania z niej. Polityka prywatności

Megamenu

Zaloguj się