Sos pół na pół produkowany jest ze świeżych i przetartych pomidorów i chili. Świeże pomidory i paprykę chili gotujemy, przecieramy i zagęszczamy w wyparkach, (czyli kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dodajemy czosnek i sos pół na pół jest gotowy. Sos pół na pół to dla fanów pikantnych smaków, praktycznie gotowy sos do makaronu. Można go również dodać do sosów, potraw z roślin strączkowych, do potraw z grilla, użyć jako marynaty. Na bazie sosu pół na pół można szybko i prosto przygotować wyśmienitą pikantną pomidorową.
Skład: przetarte papryki chili (49%), przetarte pomidory (49%), czosnek, sól.
Masa netto: 340 g
Termin przydatności: 12.2022
Wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna[kcal / kJ] | 57/237 |
Białko [g] | 2,6 |
Tłuszcz [g] | 0,6 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] | 0,1 |
Węglowodany [g] | 12,0 |
w tym cukier [g] | 8,0 |
Sól [g] | 1,0 |