Świeże pomidory gotujemy, przecieramy i zagęszczamy w wyparkach (czyli kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dodajemy przyprawy i nasz ketchup jest gotowy.
Ketchupy dostępne na rynku produkowane są z koncentratu pomidorowego i zagęszczane różnego rodzaju mączkami lub innymi zagęstnikami.
Na wyprodukowanie 100 g naszego ketchupu zużywamy 230 g świeżych pomidorów. Generalnie inni producenci zużywają ok 150 -180 g pomidorów na 100 g produktu.
Skład: przetarte pomidory, cebula, ocet, cukier, sól, przyprawy.
Masa netto: 180 g
Termin przydatności: 7.2023
Wartości odżywcze na 100g
Wartość energetyczna[kcal / kJ] | 97/405 |
Białko [g] | 2,1 |
Tłuszcz [g] | 0,5 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] | 0,1 |
Węglowodany [g] | 22 |
w tym cukier [g] | 17 |
Sól [g] | 0,8 |
Informacja dla cukrzyków
1 WW = 45 g
Reviews
No customer reviews for the moment.