Ketchup - KROKUS

90

Nowy

Dostępność: 8 szt.

6,90 zł

Świeże pomidory gotujemy, przecieramy i zagęszczamy w wyparkach (czyli kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dodajemy przyprawy i nasz ketchup jest gotowy.  

Ketchupy dostępne na rynku produkowane są z koncentratu pomidorowego i zagęszczane różnego rodzaju mączkami lub innymi zagęstnikami.

Na wyprodukowanie 100 g naszego ketchupu zużywamy 230 g świeżych pomidorów. Generalnie inni producenci zużywają ok 150 -180 g pomidorów na 100 g produktu.

Skład: przetarte pomidory, cebula, ocet, cukier, sól, przyprawy.

Masa netto: 180 g

Wartości odżywcze na 100g

Wartość energetyczna[kcal / kJ]97/405
Białko [g]2,1
Tłuszcz [g]0,5
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g]0,1
Węglowodany [g]22
w tym cukier [g]17
Sól [g]0,8

 

Informacja dla cukrzyków

1 WW = 45 g

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

góra