Opis

Świeże pomidory gotujemy, przecieramy i zagęszczamy w wyparkach (czyli kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dodajemy przyprawy i nasz ketchup jest gotowy.  

Ketchupy dostępne na rynku produkowane są z koncentratu pomidorowego i zagęszczane różnego rodzaju mączkami lub innymi zagęstnikami.

Na wyprodukowanie 100 g naszego ketchupu zużywamy 230 g świeżych pomidorów. Generalnie inni producenci zużywają ok 150 -180 g pomidorów na 100 g produktu.

Skład: przetarte pomidory, cebula, ocet, cukier, sól, przyprawy.

Masa netto: 180 g

 

Termin przydatności: 7.2023

 

Wartości odżywcze na 100g

Wartość energetyczna[kcal / kJ] 97/405
Białko [g] 2,1
Tłuszcz [g] 0,5
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0,1
Węglowodany [g] 22
w tym cukier [g] 17
Sól [g] 0,8

 

Informacja dla cukrzyków

1 WW = 45 g

Szczegóły produktu
90
Reviews(0)

Reviews

No customer reviews for the moment.

You're reviewing “Ketchup - KROKUS”


.gif .jpg .jpeg .jpe .png .webp

Ta strona używa ciasteczek, by zapewnić Ci jak największą satysfakcję z korzystania z niej. Polityka prywatności

Megamenu

Zaloguj się