Opis

Powidła śliwkowe bez dodatku cukru to produkt dla osób, które z różnych względów unikają cukru. W składzie są same śliwki, a cukier w tych powidłach to ten naturalnie występujący w owocach. Mała zawartość cukru nie chroni powideł przed zepsuciem, więc po otwarciu słoika należy je przechowywać w lodówce i dość szybko zużyć.

W odróżnieniu od powideł śliwkowych z cukrem te mają wyraźniejszy, kwaskowy smak.  

 Powidła śliwkowe produkujemy ze śliwek węgierek ponieważ właśnie z tej odmiany wychodzą powidła najlepsze: o intensywnej barwie i wyrazistym smaku. Śliwki przecieramy wraz ze skórką przez gęste sita dzięki czemu powidła mają gładką konsystencję a cenne wartości odżywcze ze skórki są zachowane.

Skład: śliwki.

Masa netto: 310 g

 

Wartości odżywcze na 100g

Wartość energetyczna[kcal / kJ] 99/413
Białko [g] 1,5
Tłuszcz [g] 0,6
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0
Węglowodany [g] 24
w tym cukier [g] 21
Sól [g] 0
Szczegóły produktu
24-18

Ta strona używa ciasteczek, by zapewnić Ci jak największą satysfakcję z korzystania z niej. Polityka prywatności

Megamenu

Twój koszyk

W Twoim koszyku nic nie ma

Zaloguj się