Powidła brzoskwiniowe bez cukru
  • Obecnie brak na stanie
Powidła brzoskwiniowe bez cukru

Powidła brzoskwiniowe bez cukru - KROKUS

Opis

W składzie są same brzoskwinie, a cukier w tych powidłach to ten naturalnie występujący w owocach. Mała zawartość cukru nie chroni powideł przed zepsuciem, więc po otwarciu słoika należy je przechowywać w lodówce i dość szybko zużyć. Całe owoce przecieramy przez gęste sita dzięki czemu powidła są gładkie i udaje się nam zachować wartości odżywcze zawarte w skórce. Ponieważ nie dodajemy cukru powidła są lekko kwaskowate, bardzo delikatne w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci.

 

Skład: brzoskwinie

Masa netto: 310 g

Sporządzono z: 250 g owoców na 100 g produktu.

 

Wartości odżywcze na 100 g

Wartość energetyczna [kcal / kJ] 73/305
Białko [g] 1,8
Tłuszcz [g] 0,6
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0,1
Węglowodany [g] 18
w tym cukier [g] 15
Sól [g] 0

Czym różnią się konfitury od dżemów

KONFITURY DŻEMY
- owoce zawieszone w gęstym syropie - rozdrobnione owoce w zżelowanej masie
- zużycie surowca – nie mniej niż 50 g na 100 g wyrobu gotowego - zużycie surowca – nie mniej niż 35 g na 100 g wyrobu gotowego
- konserwowane termicznie (pasteryzacja) - czasami konserwowane chemicznie
- bez dodatków chemicznych - z dodatkiem kwasów spożywczych, pektyny, środków przeciwpieniących, przeciwutleniaczy
Szczegóły produktu
104

Ta strona używa ciasteczek, by zapewnić Ci jak największą satysfakcję z korzystania z niej. Polityka prywatności

Zaloguj się

Megamenu